Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 06 juni 2024 @ 16:04 door Totoro , 317 keer bekeken

Donald Duck Weekblad zoekt me…

Donald Duck Weekblad zoekt met wedstrijd naar nieuw stripfiguur
Het Donald Duck Weekblad is op zoek naar een nieuwe buur voor de beroemde stripeend. Het blad organiseert een wedstrijd waarbij iedereen een ontwerp kan insturen van de nieuwe buur voor Donald Duck.


‘Donald en Bolderbast hebben het weer eens te bont gemaakt in de Kwaaklaan. Zo erg zelfs dat de buren van nummer 11 direct hun huis te koop hebben gezet. Wie daar nu komt te wonen?’, schrijft het weekblad op z'n site.

 

Ontwerpen kunnen tot 26 juni worden ingestuurd. De jury maakt uit alle inzendingen een selectie. De ontwerpers van de leukste inzendingen worden uitgenodigd op de redactie, waar een tekenaar van Donald Duck hun idee verder uitwerkt. Fans kunnen vervolgens vanaf 10 juli stemmen op hun favoriet. De winnaar wordt eind september bekendgemaakt. Het winnende stripfiguur krijgt een prominente plek op de cover van het weekblad en verschijnt regelmatig in de avonturen van Donald Duck. De bedenker wint bovendien een verblijf in Disneyland Parijs.

 

De wedstrijd wordt georganiseerd ter ere van de 90e verjaardag van Donald Duck. Het wereldberoemde Disneypersonage verscheen in 1934 voor het eerst in de tekenfilm The Wise Little Hen. De verjaardag van Donald Duck wordt ook gevierd met een dubbeldik jubileumnummer van Donald Duck Weekblad.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.